Recent Posts

Archive

Tags

No tags yet.

TOP 6 Kilpnäärme ja Hashimoto testi.

Paljudel juhtudel on kilpnäärme probleemid jäänud tuvastamata, sest enamik arste ei tee põhjalikke teste. Veetsin aastaid kurnava väsimus all kannatades, sest mul kontrolliti ainult TSH (kilpnäärme stimuleeriv hormoon) taset. Kui te kahtlustate, et teil võib olla kilpnäärme haigus või tead kedagi, kellel võib olla, siis siin on nimekiri testidest, mida oma arstilt paluda. Kindlasti küsige koopia oma kilpnäärme testidest. Nii saate veenduda, et need on õigesti teieni toodid.

1- TSH ehk kilpnääret stimuleeriv hormoon ehk türeotropiin 2- TPO Ak ehk kilpnäärme autoantikehad. 3- Türeoglobuliinisisalduse Antikehad (TG antikehad) 4- Vaba T3 5- Vaba T4 6- kilpnäärme ultraheliuuringSõnastik TSH - See on ajuripatsi hormoon, mis reageerib madalates / kõrgetes kogustes ringlevate kilpnäärmehormooni peale. Juhul kui on Gravesi tõbi, TSH on madal. Kilpnäärme peroksidaasantikehad (TPO antikehad) ja türeoglobuliinisisalduse antikehad (TG antikehad) - Enamikel inimestel, kellel on Hashimoto, on üks või mõlemad neist antikehadest kõrged. Need antikehad on sageli tõusnud aastaid enne, kui näeme TSH muutust. Inimesed, kellel on Gravesi tõbi või kilpnäärmevähk võivad olla ka kõrgenenud kilpnäärme antikehad, sealhulgas TPO & TG, samuti TSH retseptori antikehad. Kilpnäärme ultraheli - Väiksel protsendil inimestel võib olla Hashimoto, kuid ei pruugi olla kilpnäärme antikehade teket veres. Kui teete kilpnäärme ultraheli, aitab see teie arstil määrata teie diagnoosi. Vaba T3 & Vaba T4 - Need analüüsid mõõdavad aktiivsete kilpnäärmehormoonide ringlemist organismis. Kui need on madalad, kuid teie TSH test normi piires, võib see aidata teie arstil kahtlustada harvaesinevat hüpotüreoidismi, mida tuntakse kui “tsentraalne hüpotüreoos” .